Geschiedenis

Mijn naam is Ton Sie en ik woon nu in het mooie Doesburg en ben vader van 2 mooie volwassen dochters Soraya en Fabiënne. Als de jongste van 5 jongens opgegroeid in een zeer sportieve tennisfamilie. Geboren in Bandung, Indonesië, en verhuisd als 10-jarige naar Nederland. Ik ben op mijn achttiende naar Californië, USA, gegaan op een tennis-scholarship. Een prachtige tijd (5 jaar) waar ik studie (science) en toptennis kon combineren. Op de universiteit speelde ik o.a. tegen latere profs als John McEnroe en Martina Navratilova.

Na mijn terugkomst in Nederland heb ik 10 jaar lang wedstrijden gespeeld in binnen- en buitenland. In die periode heb ik ook deels als tennistrainer KNLTB A,B,C gewerkt voor grote en kleine clubs in Nederland en buitenland (o.a. Duitsland, USA en Bahrein).

Met veel plezier werk ik met allerlei niveau spelers van beginner tot A spelers en van jong tot 50 plussers. Op dit moment run ik bescheiden een tennisschool met een aantal verenigingen in de buurt van Doesburg.

Lesmethode

Ik stel hoge eisen aan goede uitvoering van de basistechnieken en veel aandacht voor voetenwerk. En wil dat ook gecombineerd zien met het toepassen van tactische oplossingen tijdens spelsituaties. We zien nu dat veel lesnemers kiezen om dubbelspeltactieken te verbeteren. Deze groep speelt blijkbaar veel dubbels of lokale toernooien. Maar enkelspelsituaties wil ik ook goed onder de aandacht brengen van de lesnemer. Spelplezier en respect voor elkaar en in tennis moedig ik aan en probeer dat de speler zijn/haar verantwoordelijkheid op zich neemt voor het eigen gedrag, prestaties, beslissingen en handelingen.

Als speler

Professional (nationaal en internationaal) tussen 1982-1994
Davis Cup gespeeld in 1982-1983
3x runner up in Nationale Kampioenschappen HE, 2x indoor en 1x outdoor Nationaal HD kampioen (1982)
Nationaal Veteraan kampioen, leeftijdscategorie 35+ tot 55+ categories, (diverse nationale titels in HE en HD).
Met tennistoernooien veel gereisd in o.a. Australië(2x), Argentinië(2x), Nieuw Zeeland, Bolivia, Zuid Afrika, USA en Europa.

Als trainer

KNLTB Tennis A/B/C licentie, USPTA Tennis trainer USA, sinds 2019 KNLTB Padel trainer, updates voor behouden van licenties, div. cursussen en opleidingen richting sportsmanagement, sportmassage, TennisKids, reanimatie/AED, coaching en materiaalkennis.
Travelling coach van spelers en tennisteams, assisteren van tennisreizen/vakanties.
Hoofdtrainer TV Beekhuizen, Velp, 10 jaar (1992-2002).
Hoofdtrainer Tennisschool Zwolle (1986-1991) en KNLTB trainer(regio Zwolle/Overijssel).
Ik heb gewerkt voor diverse clubs en tennisorganisaties in Nederland en buitenland.

Je kunt je inschrijven voor(ook voor niet leden): tennis/padellessen, groeps en privé, themales (bv specifieke les backhand of serveren met videoanalyse), bedrijfs uitjes en tennisvakantie(s) in buitenland.

Advies en verkoop tegen scherpe prijzen op rackets van topmerken Wilson, Prince, Head, Babolat enz

Bespanservice-binnen 24 uur klaar; diverse soorten snaren en overgrips (mail me op bel voor afspraak)

Spreek vloeiend Engels, Duits en Indonesich (deels) en ik houd van verre reizen en heb diverse outdoor hobby’s (golfen, fitness en fietsen).